Jelle Alkema

"Ons motto is waarde voor waarde. En dat gaat zeker niet alleen over geld. Meer weten, mail me

Jelle Alkema

Diensten

De volgende diensten kan Alkema en Backer aanbieden eventueel gebruikmakend van een uitgebreid netwerk van professionals.

 

 

Onderzoek en Scriptiebegeleiding

In academische onderzoeksmethodes geschoold en ervaren in het doen van praktijkgericht onderzoek kan ik u begeleiden in het doen van onderzoek of het onderzoek geheel voor u uitvoeren.

 

 

Coaching

Coaching kan bestaan uit u vanuit eigen kennis en ervaring bijstaan in het leren hanteren van management methodes. Dat kan algemeen management zijn, maar ook gericht zijn op project- of programmamanagement of verandermanagement. Ik kan ook voor u uw sparringpartner zijn in het nemen van beslissingen of het maken van keuzes. Coaching is een effectief instrument voor wie het roer niet uit handen wil geven maar graag gebruik maakt van een onafhankelijke procesbegeleider.

 

 

Advies

Bij gerichte vragen kan een advies zoeken handig zijn. Van een externe onafhankelijke partij die een u een goed onderbouwd advies kan geven. Een advies is nooit minder dan een gefundeerde opvatting over wat te doen. Het is ook nooit meer dan een opvatting, waarover u als opdrachtgever uiteindelijk beslist.

 

 

Trainingen

Als u, alleen of met een groep mensen, naar kennis of vaardigheden zoekt op één van de kennisgebieden die Alkema en Backer biedt: Globalisering, Organisatie of Verandermanagement. Dat kan algemeen van aard zijn of heel specifiek op bijvoorbeeld organisatiestrategie of project- en programmamanagement. Voor een idee van de inhoud check de content pagina van deze website.

 

 

Lezingen

Op elk van de inhoudelijke gebieden kunnen lezingen of colleges worden gehouden. Het thema kan variëren, van mondiale trends tot effectieve beloningsstructuren in organisaties.

 

 

Management

Als u geen advies zoekt maar een doorgevoerde oplossing door het inzetten van een tijdelijke manager. Aan wie u een deel van de processen in uw organisatie kunt toevertrouwen. Dat kan zijn in de vorm van een project of programma of in de vorm van een interim management taak.

 

 

Vertaalbureau

Vertalen en corrigeren van technische, commerciële en/of educatieve teksten:

  • Duits - Nederlands
  • Frans - Nederlands
  • Nederlands - Engels
  • Engels - Nederlands

door Victoria E. Alkema-Backer

 

Persoonlijke gegevens

Geboren: 22 maart 1964, te Utrecht

 

Opleiding: 

  • Frans (Université des Sciences Humaines, Straatsburg, 1983-1985)
  • Franse Taal- en Letterkunde (Universiteit van Amsterdam, drs in 1991)
  • Secretaresse-opleiding (Centrum Vakopleiding Zaandam, 1994-1995)